Kontakt med yttervärlden

Nu har jag hållit på att blogga i drygt en vecka. Det kanske är ett bra sätt att ha lite kontakt med yttervärlden när man har gått i ide. Jag behöver vara för mig själv och inte "måsta" så mycket. Jag är så trött på att vara kreativ och duktig!!!
Kanske jag kommer på vad jag VILL göra  och inte vad jag måste. Det känns som jag inte kan något riktigt. Att leva på hantverk är inget jag rekommenderar!!! Bara krav och inte den s.k. frihet man inbillar sig.
Ja,jag vet -det är ingen som tvingar mig-men en månadslön har jag inte haft på mina 30 år som företagare.Och det skulle vara trevligt att ha ibland. Det var dagens gnäll. Återkommer efter Antikrundan,Lyxfällan och Debatt. Måste ju hänga med lite i omvärlden också.

Framtidstro

Läste en intressant blogg som handlade om att vara fäst vid sin hembygd. Håller med om att det anses bättre att flytta -vart som helst-än att bo kvar och faktiskt trivas!!! Vi är ofta så hemmablinda så vi sätter inte värde på det vi har runt knuten.
Det är väl bra att vara borta ett tag,men sen komma hem igen. Idag verkar så många vara rotlösa-så ta vara på det DU tycker är bra och TÄNK SJÄLv!!!
Ungdomar som utbildar sig och vill flytta tillbaka borde uppmärksammas och uppskattas!!!

ALLA behöver beröm!

Jag älskar att se GALOR där folk blir hyllade medan dom lever! Har nyss sett Oscarsgalan OCH DET VAR HÄRLIGT. Kate Winslets tal gick rakt in i mitt hjärta.
Alla borde få beröm-varje dag!!! Jag brukar säga till folk om någon har nåt personligt på sig t.ex. Igår blev en tjej glad för berömmet av hennes blåa skor.
  Och Victoria har äntligen förlovat sig med sin Daniel! Hon såg ut att vara jätteglad. Dom passar bra ihop.

Jag skriver så himla sakta. Det går 10 ggr fortare för hand!!!

Till stan

Besökte några mikroskopiska s.k. provhytter idag. Vad beror det på att man blir dubbelt så tjock vid dessa besök? Eller är det bara den bistra sanningen som visar sig?!
Lyckades inhandla ett par byxor och en liten? kofta-skogsgröna...
Syster handlade nåt som gick i silver-faktiskt större än mina saker!!!
  Jag längtar efter att börja gräva och flytta sten-ett fritidsintresse som är fantastiskt givande. Man ser resultat direkt och känner sig väldigt nyttig.

Grå lördag

Ja jag klippte av en Bit till igår, så nu har jag "axellångt" hår...Det känns ganska bra!
   Såg våra två råbockar i morse.Dom åt fågelfrö men blev störda av ett par skator som retades. Sen gick dom sakta nerför vägen. Det är härligt att bo i skogen!
   (Nu har jag lärt mig att göra stycken!)
   M och F är på ACDC-konsert ikväll. Dom har längtat!!!
   K och O kommer hit och vi ska ha en lugnare kväll med MELODIFESTIVALEN.
                             KRAM

Hårneuros...

Ja då är det dags igen för en hårneuros! I morgon ska jag klippa mig igen för tredje gången på fem månader. Rekord både när det gäller tid och längd. I september kapades 15 cm, i december 10 cm och nu blir det nog 5 cm. M undrar om jag måste anstränga mig för att bli tant och tycker att jag ska ha en frisyr - typ Jill Johnsson och färga det brunt. Nu har jag ju lite svårt att identifiera mig med JJ (tyvärr). K tycker också att brunt hår vore bra. Men tänk om jag ångrar mig? Då är det bara att färga om, säger dom färgvana döttrarna. Och Syster tycker jag är galen. Det är inte första gången jag ångrar mig, så kommentaren år logisk. Men jag är så less att bara ha håret hängande på ryggen. Jag ser det ju inte! Men jag vet att jag saknar hur det känns!!!

Pratdag

Idag har jag haft besök av båda döttrarna! Kul att se dom i verkligheten också. Har också varit till syster med posten. Det har blivit en del olika prat - allt från turistbroschyrer, självförtroende, film, dumskallar, hårfärg, vintern, ACDC, värme och att lära sig. På tal om det - vem sa lär mig - till vem i vilken film? Kram M.

Funderingar

Jag funderar på det här med att skriva.Vad ska det handla om? Ska jag ha ett tema? Inredning? Hemideer? Filmer? Att bo på landsbygden? Färg och form? Antingen eller? Fantasi eller verklighet?  Kram M.

Beroende

Det började för ca tre år sedan. Jag behövde tröst och hopp och något att våga tro på. Jag satt uppe länge på kvällarna och till sist hittade jag det jag sökte. Men jag visste inte då att det skulle bli ett beroende. Det väcker många känslor och ibland är det outhärdligt-men det ger hopp om att allt inte slutar i katastrof och död. Nu har jag en period igen och jag vet ju vad som hjälper!   Trauma på tv4fakta och trasiga djur på AnimalPlanet!  Kram M.

Måndagkväll

Har försökt fixa till en snygg bakgrund men lyckades inte.Jag ska ringa min support. Det är viktigt att det är snyggt!!! Mitt estetiska sinne måste tillfredställas! Pratade idag med en stor inspirationskälla.Kul när man har sådan kontakt med en människa. Ska bli jättebra på att ta tillvara de människor som är viktiga!

Tack Lars Noren!

Det är ditt fel/förtjänst att jag har tagit steget ut i bloggträsket. Det började med att jag fick LN:s dagbok i julklapp.Intressant och lättläst! Själv har jag skrivit dagbok sedan 1960 och har tänkt att det vore intressant att läsa dem rakt igenom någon gång. Och nu har jag gjort det! Så jag tänkte, varför inte vara lite modern, för en gångs skull och börja blogga. Med hjälp av M har jag nu kommit igång. Det var väldigt omtumlande att läsa dagböckerna.Mycket som jag har förträngt eller inte skrivit alls. Jag ser även röda trådar som jag inte märkt förut. Barnas utveckling är kul läsning!   Det kommer mera!!!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0